Mzee Kang'wina på lejren i 1997. Klik for en forstørrelse!
Klik for en forstørrelse

Mzee Kang'wina er død!

Den 30/7 2000 afgik Kang'wina Mihumo Gervasi MlilwaNgoma Nyonga BushuBubili Mikkel ved døden, og blev begravet i sin hjemlandsby Langi i Sukumaland dagen efter 31/7 2000.


Klik for en forstørrelse

Læs nekrolog skrevet af Sander!    *   Kalulumila

Læs Mette Sumos beskrivelse af Kangwina som medicinmand

Utamadunilejren og Kang'wina.

Som det kan ses på oversigten over lejrens kulturgæster, har Mzee Kang'wina gæstet os ved flere lejligheder. Han var også med på Danmarkstur tilbage i 1973, hvor "U-landsfonden af 1962" inviterede 30 Sukumaer til landet for at vise os danskere noget om deres kultur. Kang'wina var med til den første lejr, til den femte, til den tiende, og senest til vores 15 års jubilæum i 1997. Dette blev desværre også Kang'wina's sidste besøg i Danmark.
Mzee Kang'wina har efterhånden fået et utal af venner i Danmark. Og som noget ganske særligt har han givet flere hundrede danskere et Sukuma-navn. Selv fik han på lejren i 1988 navnet Mikkel Ræv.

Kalulumila medicin

Det er også Mzee Kang'wina's ære at vi prioriterer ceremonierne højt på vores lejr. Med Sander Machombo som lærling har vi taget mange af hans idéer til os. Bl.a. at vi hvert år supplerer op af vores helt egen "lejr-medicin". Alle som vil, giver "noget" til medicinen, som fastholder noget af den gode energi og kraft som vi har sammen. Efter lejren tørres alle effekter, og derefter pulveriseres det hele, og tilsættes beholdningen fra de foregående år. Medicinen har fået Sukumanavnet KALULUMILA, som hentyder til at det er en fastholdelse af det der sker lige nu (LULU betyder NU).

nekrolog-msanii.gif (51421 bytes) 

 

Hør et lydklip (130 kb) fra jubilæumslejren 1997, hvor Kang'wina synger for på Mlulu usanja mabara sangen, og hyldes med at dagen udnævnes til "Mikkels dag"

 

 

Nekrolog fra avisen "Msanii" I Tanzania, med et foto af Kang'wina sammen med K.H.Skott fra "U-landfonden af 1962".

Læs Kang'winas nekrolog, skrevet af Sander Machombo Nielsen.

Læs Mette Sumos møde med naturhelbrederen Mzee Kang'wina

Denne side er  senest opdateret  den 6. pril 2001.  


Klik her for at komme til startsiden

Send os en hilsen:
Email til Utamaduni

Eller kontakt os via hjemmesiden

Tilbage til startsiden

chart.dk

Flink-E-link * En linkudvekslingsservice fra Safi.dk

| More